Orofaciale Fysiotherapie snel de oplossing bij kaak en hoofdpijn klachten

Hans van Mourik is ruim 35 jaar een gedreven fysiotherapeut met een specialisatie orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapeut red.). Kwaliteit staat bovenaan en is jaren een vertrouwd adres voor “hoofdzaken” klachten aan hoofd en halsgebied. Patiënten worden snel (gemiddeld 3,4 behandelingen) en doeltreffend geadviseerd en geholpen.

Bij kaakklachten denken veel mensen niet meteen aan de fysiotherapeut om zich daar te laten behandelen. Toch ziet fysiotherapeut Hans van Mourik vanaf 1987 regelmatig deze patiëntengroep uit de hele regio in zijn praktijk te Gorinchem. Inmiddels komen patiënten over grote afstand.

Alleen wat tips al een sterke vermindering van de klachten.

Het kauwstelsel bestaat grofweg uit de kauwspieren, kaakgewricht en gebit. De meest voorkomende klachten bij kaakproblemen zijn: pijn of vermoeidheid van de kauwspieren, het niet goed kunnen openen van de mond, pijn rond het kaakgewricht (vóór het oor), knappende of krakende kaakgewrichten, overgevoelige of pijnlijke tanden en kiezen, en abnormale slijtage van het gebit. Maar ook oorpijn, hoofdpijn, nekpijn en tinnitus kunnen te maken hebben met stoornissen in het kauwstelsel. Ruim 21% van de Nederlandse bevolking heeft wel eens last in dit gebied, slechts 2 tot 3% zoekt hulp. Zie ook orofacialefysiotherapie.nl