60 dagencolumn # 4 Zichtbaar zijn voor iedereen

Een van de mooiste uitdagingen in de politiek, vind ik, is om met je inwoners contact te hebben. Nu is dat voor een gemeente makkelijker om met anderen in contact te komen dan de provincie. Door mijn beroep was het vaak nog makkelijker. Patiënten uit Gorinchem, die ik de dag na de gemeenteraadsvergadering aan de behandeltafel gaven mij eigenlijk tijdens de behandeling uitvoerig commentaar wat “we” in de gemeente allemaal niet of wel moesten doen. Het maakt mij verder niet uit of ik te maken heb met een politiek medestander of een tegenstander. Het is prettig. Je hebt deze personen in het vizier, die hebben jou in beeld en kunnen je rechtstreeks bevragen.

Dan heb je altijd nog de reacties via social media, twitter (wordt altijd al wat minder) en facebook. Ook een manier om in beeld te zijn. Het komt nog wel eens voor dat mensen wat klagerig zijn over mij. Het kan terecht zijn, omdat ik op dat moment niet zichtbaar genoeg over die onderwerpen ben. Soms is deze kritiek niet helemaal terecht, maar steeds nodig ik mensen erover in gesprek te gaan met mij.

Nu in de aanloop naar de provincie is het een uitdaging om met meerdere personen in gesprek te gaan. Het is vooral kennis maken. Een leuke manier is om dat te doen in de provincie met de camper. De verhalen die ik daarbij ophaal is echt in de vorm van 2eHans. Boeiend, indrukwekkend, maar vooral soms ook pijnlijk als je weet wat er allemaal achter zit bij bijvoorbeeld ondernemers, boeren en andere burgers.

Morgen dinsdagavond hebben we een ledenbijeenkomst BBB in de Til. BBB Zuid-Holland organiseert dinsdagavond 17 januari in zalencentrum de Til te Giessenburg een huiskamerbijeenkomst voor leden en toekomstig leden. Tijdens de bijeenkomst hopen wij kandidaten van de kieslijst in overleg te gaan over het verkiezingsprogramma, lokale thema’s die voor de provincie van belang zijn en de campagne voor komende verkiezingen. Maar blijf met mij in gesprek zou ik zeggen.

In de aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten op 15 maart 2023, deel ik elke dag een column over wat mij beweegt om aan deze verkiezingen mee te doen en dat BoerBurgerBeweging een (h)eerlijke keus is. Want het gaat om ons dorp, onze stad en onze provincie. Iedere dag #BBBeter