60 dagencolumn # 3 Hans je hebt geen trekker 🚜

De eerste reacties die ik kreeg in oktober 2021 was “Hans, JIJ bij de BBB je bent toch geen boer en je hebt niet eens een trekker.”

Dat klopt. Wonend in het uiterst oostelijk deel van Provincie Zuid-Holland in de prachtige vestingstad Gemeente Gorinchem werk ik als fysiotherapeut in een zeer breed gebied van stad #polder en #platteland van Gemeentewestbetuwe, Gemeente Molenlanden, Vijfheerenlanden en Gemeente Altena. 36 jaar in een gebied waar je ervaringen van burgers en boeren hebt opgedaan.

Mijn ambitie
Na 8 jaar raadslidmaatschap* in onze stad wil ik verder kijken naar zaken waar ik in de gemeenteraad niet aan toe kwam of mocht komen. Wat ik vaak vernam “als raadslid ga je daar helemaal niet over, dat is een zaak voor de provincie.” Dat is vreemd dacht ik. Je bent bezig in je stad of dorp en op veel terreinen ben je afhankelijk van de provincie. Dit terwijl we als raadslid zelden contact hadden met provincie, statenleden of landelijk met kamerleden. Slechts een keer, in de periode van mijn raadslidmaatschap, zijn we in contact geweest over de concessie van het openbaar vervoer in Zuid-Holland. Dat moet dus anders. Contact met de provincie, maar ook van de provincie naar de burger toe! Zeggen is 1 maar er ook wat aan willen doen is 2.
Daarom heb ik mij verkiesbaar gesteld voor de komende Provinciale Statenverkiezing bij de partij die nu het beste bij mij past. Namens BBB BoerBurgerBeweging ben ik Kandidaat Hans van Mourik ps2023 Zuid-Holland plaats 13 voor de BBB Boerburgerbeweging Zuid-Holland met veel inzet.

Binnen de Boer Burger Beweging kandidaten zitten heel veel mensen met ervaring op velerlei gebied. Samen weet je meer en draag ik daar graag een steentje aan bij. In de hobby sfeer heb ik door tuinders mijn boom leren snoeien. Zo weet ik professioneel weer minder van het onderdeel stikstof, maar door mijn werk weet ik wel wat het doet met de boerenfamilie zowel fysiek als mentaal gebied. De druk ontstaat door maatregelen waar je geen kant op kunt.

Die boeren zakdoek staat iedereen.
Een boeren zakdoek staat iedereen

Ik ben geen boer en ik heb geen trekker, maar ik ben wél een trekker voor de zorg, burger/fysiotherapeut die met empathie leeft, voelt en denkt aan onze inwoners van dorp, onze stad en onze provincie én daarbuiten. Als inwoners gaan wij over de provincie, wen er maar vast aan.

#EenBoerenZakdoekStaatIedereen

#OnsDorpOnzeStadOnzeProvincie

Landelijke ondersteuning en Caroline die landelijk meedeelt bij Rick Nieman WNL op zondag dat we eraan komen in de provincie. Je kunt er maar rekening mee houden.

In de aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten op 15 maart 2023, deel ik elke dag een column over wat mij beweegt om aan deze verkiezingen mee te doen en dat BoerBurgerBeweging een (h)eerlijke keus is. Want het gaat om ons dorp, onze stad en onze provincie. Iedere dag #BBBeter