60 DAGENCOLUMN # 2 en hoe zit het met jongeren

Waarom zouden jongeren voor de Provinciale Staten stemmen?

De jeugd heeft de toekomst of ze daar nu ook zo over de toekomst nadenken is wel de hamvraag. Veel mensen die teleurgesteld zijn (niet alleen ouderen, maar ook jongeren) zien de nut van het stemmen op een kandidaat voor de provinciale staten niet zitten. Ook ik heb mij vaak afgevraagd, wat doet zo’n provinciale staten eigenlijk.

De afgelopen 8 jaar ben ik gemeenteraadslid geweest. Ik heb mij onder andere ook bezig gehouden met de bussen in de streek, de bus dat scholieren gewoon naar school konden gaan of de jongeren die uit de polder naar de stad konden (en ook weer terug) om lekker te stappen.

Vaak werd mij verteld daar heb je weinig over te zeggen, want daar gaat de provincie over. Welnu ik ga naar de Provincie om daar mede voor jouw stem met kracht bij te zetten.
Daarom wil ik als best wel oudere kandidaat (jij mag ook oud zeggen 😉) je toch zien te verleiden om je stem uit te brengen. En is het niet op mij, dan graag op een ander….

impressie van AT5

In de aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten op 15 maart 2023, deel ik elke dag een column over wat mij beweegt om aan deze verkiezingen mee te doen en dat BoerBurgerBeweging een (h)eerlijke keus is. Want het gaat om ons dorp, onze stad en onze provincie. Iedere dag #BBBeter